βάλε να παίζει δυνατά α υ τ ό και ξεκινάμε!
Υ λ ι κ ά
1,5 φλ. λάδι σπορέλαιο
1 φλ. ζάχαρη
3/4 του φλ. χυμό πορτοκαλιού
1/2φλ. βούτυρο ζωικό
2 κ.γ.ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 φλ. κονιάκ
2 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
8 φλ. αλεύρι (περίπου)
Για το σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. μέλι
2 φλ. νερό
προαιρετικά:
γαρύφαλλο
ξυλάκι κανέλλας
φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ, εκτός από τη σόδα που τη διαλύω στο χυμό
πορτοκαλιού (βαλ'το χυμο σε κανατα γιατι αφριζει πολυ και θα σου χυθει).
Για να γίνει μια ζύμη απαλή, τη δουλεύω με τα δάχτυλα και όχι για πολλή
ώρα.
----*--*--*--*----
Τα ψήνω μέχρι να ροδίσουν, γύρω στα 30΄,ανάλογα με το φούρνο,στους 175 με 180 βαθμούς.
Κάνω το σιρόπι ενώ ανακατεύω συνέχεια σε μέτρια φωτιά για 7-8' και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζω τον αφρό (έβαλα και 2 γαρύφαλλα, ένα ξυλάκι κανέλλας και λίγη φλούδα πορτοκαλιού κι έγινε μοσχομυριστό και υπέροχο) και ενώ τα μελομακάρονα είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό,
τα βάζω για λίγο απ΄τη μια μεριά, τα γυρίζω απ την άλλη και τα αραδιάζω
σε πιατέλα.
Πάνω στο καθένα βάζω μια κουταλιά τριμμένο καρύδι με κανέλλα και χτυπημένο στο γουδί γαρύφαλλο και λίγο σιρόπι για να κολλήσει και να σταθεί το καρύδι.
καλή επιτυχία
και Καλά.. Χρωστούγεννα!
************************************************************
.
1 pLAymObIL:
Φίλη μου μιαμ μιαμ! Αχ και έκανα κι εγώ χτες μελομακάρονα, δεν πρόλαβα να ακολουθήσω τη συνταγή σου! Είμαι σίγουρη οτι θα είναι πεντανόστιμα! Mπράβο σου αγαπημένη, πόσο μ αρέσουν τα κορίτσια που μαγειρεύουν νόστιμα καλούδια. Missed you! xx
Δημοσίευση σχολίου