26/2/11

coq au Zen *

*Αρωματικό κοτόπουλο.


---



Υλικά:


1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
1 κομμάτι τζίντζερ ίσα με ένα σταφύλι κομμένο σε ροδελίτσες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο κομμένη σε ροδελίτσες
2 καρότα μεγάλα κομμένα ζουλιέν  (διαγώνια)
1 μικρό κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια κομμένα στα 4 (σε σταυρό)
150ml κρέμα γάλακτος
50ml λιμοντσέλο
αλάτι,πιπέρι,εστραγκόν
ξύσμα φλούδας περγαμόντο (προαιρετικά)



εκτέλεση:


 Σωτάρω τα φιλετάκια καλά και τ'αφήνω στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος σωτάρω τα μανιτάρια, το καρότο, ρίχνω το σκόρδο,αφού ροδίσουν τα σβήνω με λιμοντσέλο.
 Προσθέτω τα φιλετάκια, το τζίντζερ, αλάτι και 1 ποτήρι νερό (ή μπορώ αντί για νερό να βάλω χυμό πορτοκάλι και φιλέτο πορτοκαλιού).
Το αφήνω να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10' περίπου,πασπαλίζω με εστραγκόν, ρίχνω την κρέμα, ανακατεύω  και το αφήνω να ρεντουϊρει (να δέσει).
Αν θέλω ρίχνω λίγο ξύσμα από περγαμόντο (μοιάζει σαν πορτοκάλι αλλά μυρίζει διαφορετικά-υπάρχει στο σούπερμάρκετ, στα φρούτα).


Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι (μύλος πιπεριού), sticks καρότου (μπαστουνάκια) και κρέμα μπαλσάμικο στο πλάι(ιδανική επιλογή το villa trebiana).
Αν θέλω γαρνίρω και με φιλέτο πορτοκαλιού σε ροδέλες.
Μπορεί να σερβιριστεί και με φλύδες (flakes) από lime και ντεκόρ από φύλλα δυόσμου (αυτό προϋποθέτει ότι στο τέλος του μαγειρέματος ρίχνω μερικές σταγόνες από lime).


Συνοδεύω με αρωματικό μπασμάτι.
Φυσικά το λαρύγγι δροσίζει ένα φρουτώδες λευκό κρασί.


Κάθε φορά πειραματίζομαι και ανακαλύπτω κάτι άλλο.
Μην το φοβάσαι.


Καλή όρεξη.
(..Ποτέ δεν έχω φάει ένα μόνο πιάτο. Αυτό.)








2 pLAymObIL:

new-girl-on-the-blog είπε...

Χαχαχα, ο τίτλος μ΄έκανε να γελάσω τόσο μα τόσο δυνατά!!
Τι να κάνω που διαβάζω τη συνταγή σήμερα που ξεκινάει η νηστεία...αλλά..μήπως θα νηστέψω; Μπα, τη Μ. Εβδομάδα μόνο! Άρααα...αυτή τη συνταγή θα τη δοκιμάσω μέσα στις επόμενες μέρες, ειδικά τώρα που το zen είναι κάτι που έχω τόσο πολύ ανάγκη..!
Lime, αγαπημένη γεύση (άσχετο)!

Καλημέρα και χαρούμενη, αρωματική εβδομάδα, φίλη Katrin!

This Queen is Dead είπε...

Λοιπόν σου γράφω εδώ γιατί το 140 πολύ με καταπιέζει! το κοτοπουλάκι απλώς δεν παίζεται! δεν έμεινε ίχνος! έκανα μικρές αλλαγές και πάλι βγήκε εξαιρετικό. Δεν έβαλα λιμοντσέλο γιατί δεν είχα και μαζί με τα μανιτάρια και τα καρότα σώταρα και πολύχρωμες πιπεριές. Και το έφτιαξα τελικά με χυμό πορτοκάλι αντί για νερό. Ου λαλααα!!!τι μυρωδιές ήταν αυτές??!! κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω και με φιλετάκια χοιρινό να δω πως θα βγει.

Θα σε μαλώσω όμως: τελευταίο ποστ 26/2?? σαν να παραχαλαρώσαμε!!!το κοινό σου σε ζητάει!έλα πάνω που ξύπνησε ο μικρός σεφ μέσα μου χαχαχα

Template by:
Free Blog Templates

eXTReMe Tracker