30/10/10

έξαλλη. (με πολλή επιείκεια)

Θυμωμένη. Αυτό είμαι, Θυμωμένη,οργισμένη, εκνευρισμένη, 

Έξαλλη.

Ξυπνάς ένα πρωί και λες ''τι στο καλό, θα παν όλα κατ' ευχήν σήμερα, γιατί έτσι'' και χαμογελάς και ξεκινάς τη μέρα σου με κέφι.
Πας σε μια καινούργια δουλειά, όλοι σου λένε πόσο καλός είναι ο εργοδότης και πόσο ήρεμη θα είναι η καθημερινότητά σου δουλεύοντας εκεί, πράγμα που το'χες απόλυτα ανάγκη μετά από όσα πέρασες τελευταία,  πως ''θα ριζώσεις'' και θα περάσουν οι μήνες και τα χρόνια κι εσύ ακόμα εκεί, με χριστούγεννα και πάσχα διακοπές και αύγουστο ολόκληρο δικό σου, λεφτά καλά, παιδιά εντάξει, ποσοστά, παροχές,φάση οικογενειακή και τα ρέστα. Τι στο καλό, λες από μέσα σου, τι στο καλό, ρόδα είναι και γυρίζει και μάλλον τώρα γύρισε (?).
Γυρίζεις σπίτι, ο κολλητός σου έχει επιστρέψει από έξω και θέλει να'ρθει για καφέ, να τα πείτε. Ο αδερφός σου δουλεύει απ' το πρωί, όμως, κι όταν γυρίσει θα θέλει να ξεκουραστεί. Σέβεσαι την ανάγκη του άλλου και την έλλειψη προσωπικού χώρου κι εφόσον ζει και κοιμάται στο σαλόνι λες ''όχι'' στον κολλητό σου με την ελπίδα να μην παρεξηγηθεί, λες όχι στους δικούς σου φίλους για καφέ, όχι στην τηλεόραση όχι στο ίντερνετ και τον υπολογιστή, επίσης στο σαλόνι. Και σου σκάει το παραμύθι ότι, ξέρεις, δε σε ρωτάω, κι ας είναι σπίτι σου, απλά στο ανακοινώνω, ότι το σουκου που εσύ κανονικά θες να ξεκουραστείς και να ηρεμήσεις, δεν θα τα καταφέρεις, γιατί θα έρθουν δυο φίλοι μου.Κι αν του πεις ''μην το παρακάνουν, εδώ δεν είανι ξενοδοχείο'' σε ρωτάει ''τι εννοείς'' λες και δεν κατάλαβε.Και φυσικά τα παίρνεις που θα έχεις 2 μαντραχαλαίους εδώ ενώ ξεκίνησες δουλειά και θες την ησυχία σου και που μετά θα πλένεις σεντόνια και κουβέρτες γιατί φυσικά δε χωράτε στο σπίτι κι αυτοί θα κυλιούνται στα πατώματα οπότε φάτην, κι εκείνος απλά το παιζει κινέζος και σε γράφει στα παπάρια του.Ενοχλείσαι, νευριάζεις, δε μιλάς, κοιμάσαι, αύριο νέα μέρα μάλλον θα'ναι, λες, πριμένεις να σου περάσουν τα νεύρα για να το συζητήσεις.
Πας στη νέα σούπερ ντούπερ- και καλά -δουλειά, μαθαίνεις γρήγορα , οι συνάδερφοι σε θέλουν εκεί, σε στηρίζουν, περιμένουν από σένα βοήθεια, εκπαιδεύεσαι, είναι μαζί σου πολύ ικανοποιημένοι, στροφάρεις, νιώθεις, πας 10 βήματα μπροστά τη φορά, λες στον εργοδότη ας μιλήσουμε όταν βρείτε χρόνο, με σκοπό να του ανακοινώσεις ότι συνεχίζεις γιατί το θέλεις κι εσύ, ενώ στην αρχή του'πες ''ας το τολμήσουμε, παρ'όλο που δεν το'χω ξανακάνει διότι είστε ήρεμος και πράος και μειλίχιος και συγκαταβατικός κι εμένα μου λείπει όλο αυτό '', με τη διαφορά ότι δεν έχετε συζητήσει το οικονομικό και γιαυτό τον προκαλείς σε συζήτηση και σκάει στο μίτινγκ ρουμ κι αυτός και η ρουκέτα του και η βόμβα του και όλα τα κακά της μοίρας του μαζί και η μασχαλίλα του και η άγνωστη για κείνον παρουσία της ρεξόνα , της νογκζίμα και όλων των συμπαθών- κυριών- που- σε -κάνουν- να -μη -μυρίζεις. Παθαίνει παράκρουση και λέει ότι τελικά εκείνος ήθελε να σε δοκιμάσει κι όχι εσύ εκείνον, πριν καταλήξεις ότι ναι δέχεσαι, δεύτερον , ότι περίμενε πράγματα από σένα, (στις 3 μέρες που είσαι εκεί!!!!!!!!!), ήτοι να βγεις στους δρόμους και να πουλήσεις σε πελάτες, και τρίτον, ότι όλα αυτά θα τα κάνεις με το βασικό μισθό ανειδίκευτου εργάτη, όπερ σημαίνει 600 (? ) ή μήπως λέω πολλά?.. ευρώ, συν ένα ποσοστό επί των πωλήσεων, αν και εφόσον τα καταφέρεις και αφού συζητηθεί το ποσοστό αυτό.
ε και μετά αφού έχουν κοπεί τα πόδια, τα φτερά σου και τα ήπατα, καπνίζεις λίγο, πίνεις πιο πολύ, δεν κλαις αλλά πεισμώνεις και λες ότι όχι, έχω γνωρίσει παρανοϊκούς, εντοπίζω από την αρχή προβληματική συμπεριφορά και δεν πρόκειται να την ανεχτώ και μάλιστα για 600 γαμημένα ευρώ ενώ θα είμαι ολημερίς στους δρόμους, το κρύο, τη βροχή, την πατικωμάρα και την μπίχλα στα τρένα, την άκυρη διαδρομή ως την αττική που από 10 λεπτά έχει γίνει 45', με ένα αφεντικό παπάρα, άδικο και άκυρο, και αποφασίζεις να τον πιστολιάσεις.
τη Δευτέρα αποχαιρέτα την την Κατερίνα που χάνεις.
ΜΠΑΜΜΜ!!!!





Υ.Γ. Σειρά έχει ο αδερφός σου τώρα.

8 pLAymObIL:

Kaede είπε...

hahahahahha!!! έγραψες! το απόλαυσα αυτό το post σου ! ;p two things:
1. Η συγκατοίκηση με τα αδέρφια δεν είναι για πολύ καιρό. Δοκιμασμένο και εγγυημένο. Δε πα να είστε και τα πιο αγαπημένα (αδέρφια) του κόσμου? Κάποια στιγμή θα πλακωθείτε. Ως παράδειγμα παίρνω και τον εαυτό μου, που όσο καλά περνάμε με τον αδερφούλη μου όταν βγαίνουμε για βόλτες και μπύρες, τόσο βγάζω καπνούς από τ'αυτιά όταν μένουμε στον ίδιο χώρο. Μόνο ξύλο που δε πάιζουμε (φέτος). 25 χρονώ γαϊδούρα σου λέει..
2. Μακριά από ΜΑΛΑΚΕΣ αφεντικά! Πες μας και κάτι καινούργιο θα μου πεις, και θα χεις δίκιο, αλλά κατά τη γνώμη μου έπραξες σωστά. Γιατί να σου βγεί η πίστη και να γίνεις χάλια? Με ποιο κέρδος? Να πλήρωνε και καλά... Από την άλλη βέβαια, σε αυτούς τους καιρούς που φτάσαμε ούτε με 600 ευρώ βρίσκεις πλέον δουλειά. Γάμησέ τα. Και γω που έχω μηδέν προϋπηρεσία μάλιστα, ούτε για σερβιτόρα βρίσκω. Αρχιτέκτων μηχανικός και μαλακίες.. Αρχιτέκτονες ήταν και αυτοί που άνοιξαν το "Σουβλάκι με Πτυχίο" ;PPP
sorry για το spam! hehe!

k* είπε...

hahahahahahah eisai thea mik mik mou!!!
ti sorry k ti spam kale? exeis apolytotato dikio!!!!!!!!!!!!!!!!!!
den einai kala ta neyra mou, eilikrina sou milaw, den exw ftasei pote toso xamila. aytos o patos den exei pato!
eleooossss!!!
esy ksekina na ftiaxneis me plastelini kosmimata na xesteis sto talaro, tha sou steilw link na deis ti kanei mia poly katwteri apo sena k posi perasi exoun!! nai? nai!
s'agapw poly!!!
thx 4 all!
mik miiiikkkk <33333333333

miss little sunshine είπε...

Κατερινιώ μου καλό κουράγιο. Να χαίρεσαι που ο αδερφός σου έχει δουλειά γιατί μπορεί σε λίγο καιρό να νοικιάσει δικό του σπίτι, γιουπι!!! Κάνε λοιπόν υπομονή και μπορεί να το διασκεδάσεις με την παρέα του, να βγείτε να τα πιείτε! Οσο για τη δουλειά, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Ωστε ξεκίνησες... Φύγε τρέχοντας, οι ασφαλιστικές είναι ελεεινές και τρισάθλιες, εκμεταλλέυονται τους υπαλλήλους. Καλύτερα baby sitter. Δε σου αξίζει τέτοια δουλειά, θα ψάξουμε για τα καλύτερα μαζί. Σε φιλώ φωτεινή Κατρίν μου!

k* είπε...

itan periodiko, oxi asfalistiki! ekei epatha to megalo sok!
nai tha ta vroume ola, s'eyxaristw glykia mou titi mairi poppins! <3

Kaede είπε...

Ε, κάποια στιγμή θα βρεθεί και αυτός ο πάτος, πού θα πάει, και από και και πέρα θα αρχίσεις να ξανασκαρφαλώνεις προς την επιφάνεια! hehe! Λες ε? Βγάζει όντως πολλά? :Ρ Άσε, και γω δε την παλεύω άλλο, η διπλωματική με έχει εξαντλήσει, το ερευνητικό τώρα το αρχίζουμε, δουλειά δε βρίσκω ΠΟΥΘΕΝΑ και είμαι τελείως ταπί (δεν έχω να πληρώσω ούτε τον χορό, το μόνο πράγμα που κάνω επειδή μ'αρέσει!), ο άλλος μπαίνει στρατό, και τα νεύρα μου γενικώς :Ρ
Αν βρώ λίγο χρόνο κ χρήμα θέλω πάρα πολύ να κατέβω κάτω, έχω να δω τόσα άτομα..! Θα το ψάξω το φίμο, χεχε :) Ουφφφφφ... καλή μας τύχη μικ μικ μου!! Μόνο αυτό έχω να πω!!!

k* είπε...

ola tha pane kala (kapoia stigmi), den mporei tha gyrisei o troxos!!!
sou stelnw twra to link kai kanonise na anoiksoume epixeirisi!! :PPP
mik mik mouuuu <3
an anevw tha se call-arw opwsdipote gia tsai kai sympatheia! smouts!!!!

Παπαρούνα είπε...

ela na sou skaso kai mia alli rouketa...
me apelysan.
meta apo ena mina douleias



.

k* είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
e ai sto diaolo OLOI!!!!!
THA TA POUME STO MSN, PSYXRAIMIA AGAPI MOU
*HUG*

Template by:
Free Blog Templates

eXTReMe Tracker